Kako izbrati ustrezne Bachove cvetne esence?

Za izbiro pravih Bachovih cvetnih esenc zase se lahko obrnete name ali pa si esence izberete sami.

Ker bi vas rada spodbudila k temu, da bi se začeli »poslušati« in se začutiti, vam svetujem, da si poskušate sami izbrati esence, za katere čutite, da bi bile prave za vas.

Najprej naj vas spomnim, da se Bachove cvetne esence NE izbirajo glede na določeno obolenje, tako na fizični kot na psihični ravni. Prav tako vam svetujem, da se v primeru obolenj vsekakor najprej obrnete na uradno medicino, saj Bachove cvetne esence ne smejo biti nadomestilo za obisk pri zdravniku ali pa psihoterapevtu klasične medicine, lahko pa so koristna dopolnilna pomoč v okviru samozdravljenja.

Torej, kako si lahko sami izberete prave esence zase? Tu je nekaj načinov:

1. Na spisku Bachovih cvetnih esenc preberite opise posameznih esenc in preverite pri sebi, koliko se določeni opisi ujemajo v vašim načinom razmišljanja, delovanja, čustvovanja… Bodite pozorni, kaj se vas pri neki esenci najbolj dotakne in vam mogoče sproži tudi kakšna negativna čustva v smislu:«Ni res, to že nisem jaz!!«. Bolj, ko boste do sebe odkriti, več možnosti je, da izberete esenco, ki vam bo res v pomoč

2. Razmislite, katere stvari pri sebi vas najbolj motijo in bi jih želeli spremeniti. Npr. ne bi želeli biti tako posesivni do svojih otrok? Bi se želeli rešiti svojih strahov? Se želite znebiti občutka, da ste manjvredni? Ali pa vam je dovolj, da vam drugi ukazujejo in da ne zmorete reči »ne«? Se večkrat počutite žalostni brez vzroka? Bi se radi znebili občutkov krivde?….

3. Razmislite, katere stvari vas najbolj motijo pri drugih ljudeh – čisto možno je, da imate tudi sami v sebi prisotne nekatere od teh stvari – če ste odkriti do sebe, si jih boste morda priznali in želeli spremeniti.

4. Eden od načinov je tudi ta, da svoje najbližje (partner, starši, mogoče otroci) vprašate, kako vas vidijo oni. Mogoče vam njihovi odgovori ne bodo všeč, ampak če bodo res odkrito odgovorili na vaše vprašanje, boste lažje izbrali pravo esenco.

Naj vas torej ne bo strah, da bi sami izbrali esence zase, saj se boste ob tem veliko naučili o vas samih, vsekakor pa boste tudi lažje sledili spremembam pri sebi, ki jih prinaša uporaba pravih esenc.

Dr.Bach je zapisal: »Esence so vse brez izjeme pridobljene iz cvetov lepih rastlin ali dreves in nobena od njih ni nevarna in ne more povzročiti nobene škode. Njihova uporaba ne zahteva medicinskega znanja in je tako enostavna, da se vsak lahko s temi esencami zdravi doma sam…… Ta postopek zdravljenja sem razvil in z njim seznanil javnost zato, da bi si ljudje, kot ste vi, lahko pomagali sami, bodisi v primeru bolezni ali pa v vrtincih življenja nasploh.»

 

 

Kliknite tukaj, da se vrnete k Izbranim kapljicam!

 

 

____________________________________________________________________________________________________________________________ 

 

 

VITAREALIS d.o.o., Štorje 67, 6210 Sežana | Štorje 67, 6210 Sežana | 041-272-323